Højt i sky! Skyline billeder hos PantherMedia

Skyline: Den ultimative branding af byer.

Vi genkender byer på deres skyline. Silhuetterne af høje huse, religiøse bygninger og kommunikationstårne skaber i samspil en unik genkendelighed forderes byer. Millioner, sågar millarder, bliver brugt på projekter der former og gentænker byers udseender, efterhånden som de udvikler sig. Individer efterlader deres aftryk. Befolkningsgrupper viser vej. Omkostninger overstiger deres budgetter. Begejstring og kontrovers afløser hinanden. Visioner og modvisioner kappes om succes. Fantastiske resultater eller visuel forurening? Nogle byer kan ikke komme for højt op og i andre stemmer borgerne for at begrænse højden på byggerierne. "Lowlines" har uden tvivl deres egen charme og udfordrer "highlines" på deres tilgang. Resultaterne har mange ansigter. Et uformelt kapløb er med sikkerhed i gang.

Skyline München

Skyline-kapløbet: Skabt af visioner eller drevet af misundelse?

Det er vel et fænomen af tiden, ledes man til at tro. Men ikke helt. Helt tilbage i middelalderen begyndte italienske byer, ledt af deres rivalisering, at starte regulære skyline-kapløb. Frem til i dag har de såkaldte dynastitårne, med oprindelse i det 11. århundrede, domineret skylinen i byer som Bologna (oprindeligt mere end 100 tårne) og San Gimignano (“Toscanas Manhattan”). Eller katedralen i Sailsbury med sine bøjede sten forårsaget af århundreders overvægt, som resultat af ambitioner langt udover arkitektens råd og anvisninger (efter sigende).

Skyline Bologna

Nye teknologier, nye materialer, nye former.

I nyere tid er operahuse og lufthavne blevet populære tilføjelser til de mere traditionelle skyskrabere. Træ og sten er blevet erstattet eller suppleret af stål, beton og glas. Kurver er kommet og gået, og kommet igen. Moderne arkitekter, der drager fordel af moderne materialer, har implementeret revolutionerende former og skabt, ikke bare ingeniørbedrifter, men sande kunstværker. Samlinger af rektangler eller strakte kasser er blevet erstattet eller forbedret af kombinationer af nærmest enhver tænkelig form, som tilføjer et ny twist (i nogle tilfælde bogstaveligt talt) til de dele, der udgør det 21. århundredes skylines.

Skyline Singapore

Fra rejseannonce til bogomslag. Skylines har en tiltrækningskraft udover det sædvanlige.

Skylines giver anledning til følelser og det er nøjagtigt dét, vi ønsker vores skyline-billeder, skal tilføje dine projekter. Uanset om du skal bruge et billede til en rejsebrochure, en artikel et magasin, et kalender- eller bogomslag – du kan være sikker på at finde noget fremragende og særligt til dit design hos PantherMedia. Kig vores samling igennem og nyd den særlige kraft fra fantastiske skyline-billeder.

Se vores skyline-billeder.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 PantherMedia Blog

Theme by Anders Norén